A randi esete a döntő pillanattal

Szegedi Gábor | 2015.12.19 |

Hogyan hozom a másik tudomására hogy tetszik? Miért félek/nem félek megtenni a “döntő lépést”? Kérdésfelvetés, best practice, egyébként meg küldjetek történeteket!

 

Ha megkérdezem az utca emberét, hogy mi ugrik be elsőre a “randi” szó kapcsán, akkor mostanság vagy azt kapom, hogy én még nem is voltam randin, vagy azt, hogy a randi, az bénázás, feszengés, de mindenképpen valami műanyag.

Mintha lenne a randevúnak egy ilyen izzad a tenyerem mert nem tudom, miről kellene beszélgetni mellékzöngéje. Amikor mindketten érezzük, hogy itt leteszteljük egymást, és mindjárt kiderül, hogy elég vagyok-e a másiknak, és hogy ő elég-e nekem.

Amikor a múltkor konkrétan nekem szegezték a kérdést (hogy ti. mondjam meg, hogy mitől lesz randi a randi), akkor gondolkodtam el jobban azon, hogy számomra mit is jelent ez. Röviden annyi a személyes definícióm, hogy

randi jellemzően az, amikor két ember találkozik, és mindkét ember úgy gondolja (de nem feltétlenül mondja ki), hogy ebben a találkozásban ezzel  az emberrel benne van a romantikus/erotikus kimenetel lehetősége.

Vagyis ha úgy megyek oda, hogy hátha ebből most, vagy valamikor kialakul valami, és a másik fél is így gondolja, akkor ez egy randi volt. És ennélfogva körül vagyunk véve randikkal, csak talán nem vesszük észre, hogy ezek azok, mert nem kapcsolódik ahhoz az izzadós, műanyag érzéshez.

A probléma viszont itt a randi egyértelműsítése: mire megyek egy vagy több olyan randival, aminek a végén, épp a kimondatlanság miatt, nem alakul semmi? Hogyan hozom finoman de mégis lehetőleg egyértelműen a másik tudomására, hogy, khm, ez most itt egy randi lenne, ugyebár? Egy zseniális megoldást talált erre Alvy, az Annie Hall főszereplője, aki séta közben először hosszasan dicséri Annie énekhangját , majd hirtelen megáll:

– Figyelj csak ide, csókolj meg.

– Miért?

– Mert egész este együtt leszünk, és nem akarom, …hogy egész végig azon járjon az agyam, hogy még sose csókoltalak meg. Utálnám, ha el kellene kezdenem valami izét. Most essünk túl rajta és akkor nyugodtan tudunk vacsorázni, oké? És az emésztésünkkel sem lesz gond. 

(…)

Ez az. És most már mehetünk is vacsorázni.

 

Ennél kevésbé magabiztos megoldások is működhetnek, de egy randi (legyen az első vagy sokadik) esetében mindig elérkezik a kulcsfontosságú pillanat, amikor vagy lépnie kell valakinek, vagy legalább ki kell nyilatkoztatni a következő randira való szándékot. Kell valahol lenni egy egy nagy ugrásnak az ismeretlenbe, a szorosabb kapcsolat felé, mert ha ez elmarad, akkor  “maradjunk barátok”-ként csordogál majd minden tovább.

Na és ezzel kapcsolatban várnánk tőletek sztorikat: ti hogyan szűrtök, hogyan teszteltek? És milyen “döntő pillanatra” emlékeztek saját randizós múltotokból (jelenetekből)? Mi volt romantikus, kellemes, vagy éppen nagyon ciki és arcpirulós? Kattintsatok itt a “Randizás” fülön a “Bejegyzés írása” gombra!

http://thelovecafe.org/category/erogen-zona/randi/

És akkor a végére egy fárasztó, de fontos intelem: ne ítéljünk az első benyomás alapján!

 Első randi faraszto 2 társkereső szexpartner szex szeszélyes időjárás szerelem randiguru randi párkocka párkereső meteorológia lelkitárs időjárás előrejelzés egyéjszakás kaland

 

Vélemény, hozzászólás?