Aktuális Programok

 • Szakíts, ha bírsz!

  2017.04.04 - 18:30 | Hello Anyu, Csányi utca 7., Budapest

  Szakíts, ha bírsz!

  …mert van olyan kapcsolat, ami nem tart holtodiglan.

  Szövegközi kép 1

  De ki mondja ki? Megteszed vagy inkább kivárod, amíg a másik lép?

  Fáj vagy felszabadít a szakítás? Gyászolsz vagy örülsz az új kezdetnek?

  Te hogyan szakítasz? És veled hogyan szakítanak? Mi az, amit megbántál, amit másképp csinálnál? Mi az, amit jól csináltál, amire utólag is azt tudod mondani, jól tetted? Ami tanulságként leszűrődött? Lehet humánusan szakítani, a „szükségesnél” nem több fájdalmat okozni? Át lehet-e formálni egy szerelmi kapcsolatot barátsággá?

  Ilyen és ezekhez hasonló fogós kérdéseket járnánk körül a következő beszélgetős esténken, ahol várjuk, hogy megosszátok saját élményeiteket, tapasztalataitokat. Amikor párkapcsolatról beszélünk és gondolkodunk, sokszor inkább a párkapcsolat létrehozására vagy fenntartására koncentrálunk, elhanyagolva a kapcsolat humánus, méltó lezárásának lehetőségét. Kíváncsian várjuk, hogy elmondjátok, mi történt veletek, amikor egy kapcsolat fejlődése, útja a végéhez ért (vagy közelített).

  Hol?

  Helló Anyu

  Hánykor?

  Este 7-kor

 • TÁRSKERESÉS – GYEREK(EK)KEL

  2017.03.07 - 19:00 | HelloAnyu, Csányi utca 7., Budapest

  Image may contain: 3 people, people smiling, child

   

  Hogyan találhatok párt magamnak szülőként? Valóban olyan nehéz ez, mint amilyen ijesztőnek tűnik? Mit szól majd hozzá a kiszemelt, a család… és hogy reagál a gyerek? Másfelől: mi történik akkor, ha a Tinder-randin kiderül, hogy a potenciális partneremnek van már gyereke?

  A következő beszélgetős estünk témája azokat az élethelyzeteket érinti, amikor párkereséskor nemcsak felnőttekkel, de gyerekekkel is számolunk.  Igyekszünk majd felvetni és újragondolni néhány kapcsolódó sztereotípiát olyanok segítségével, akik ezt már megélték, megélik, vagy csak rákészültek lelkiekbenJ.

  Ezért az esten részt vesz néhány meghívott vendég is, akik saját élményeik megosztásával igyekeznek megnyitni nekünk a témát, hogy aztán mindenki bekapcsolódhasson a gondolataival, tanulságaival, taktikáival.

  Reméljük, hogy segíthetjük egymást felvértezni ezekkel a kapcsolati kihívásokkal szemben is, és közben jót beszégeltünk!

  A résztvétel regisztrációhoz kötött – maximum 25 főt tudunk fogadni a programunkon.

  A részvételhez továbbra is 500 Ft adományt kérünk, amelyet a pultnál kell majd befizetni, és amelyért cserébe a helyszínt biztosító HelloAnyu lefogyasztható kupont ad.

  Várunk Titeket!

  Love Café csapata

 • Szextársas est

  2017.01.17 - 19:00 | Művelődési szint (Müszi), Blaha Lujza tér 1, Budapest

   

  A tavalyi évhez hasonlóan az elmélyült eszmecserék, beszélgetős estek mellett idén is sok játékra, társasra, házibulira számíthattok a Love Café közösségével. Mindezt a Love Café és a 90-es évek kultikus Bravo újság tematikáját követve, szex, szerelem, gyengédség címszavakban képzeljétek el. 🙂
   
  Szóval gyertek, regisztráljatok, mielőtt betelik a létszám.
   
  Mi várható?
  Több, a szexről beszélgetős vagy “szexesre” hangolt ismertebb társasjáték, enni-innivaló (pl. frissen sült pogácsa), házibulis hangulat. Gyertek játszani, ismerkedni, szexről beszélgetni, kíváncsiskodni, mi már alig várjuk.
   
  Hol?
  MÜSZI – regisztrációt követően további infókat kapsz.
   
  Hánykor?
  Este 7-kor.
   
  Regisztráció: itt, alább.
  Helyek a regisztráció sorrendjében, véges számban.
   
  A programra 500 forint adományt szeretnénk kérni.
   
  Love Café
  /Gábor, Ete, Kanyi, Julcsi, Lilla, Krisztián, Gábor, Feli, András, Zsuzsi, Saci/
 • Giccs vagy valóság a romantikus szerelem?

  2016.12.06 - 18:30 | Könyvtár, Lövölde tér, Budapest

   

  Ezen a beszélgetésen annak próbálunk utánajárni, van-e a hollywoodi love storyknak bármi valóságalapja. A kérdések, amiken érdemes elgondolkodni: Mit vársz a szerelemtől? Mi különbözteti meg a szerelmi kapcsolatainkat a többitől? Mikor sikeres egy párkapcsolat, és mi teszi azzá? Létezik-e, kell-e vágynunk az élethosszig tartó szerelemre? Na és mi a helyzet a hűséggel?

   

  lovecafe_2

   

  Ez alkalommal nem hívunk meg vendégelőadót, mert mindenki szakértője lehet annak, hogy ő milyen ideális kapcsolati képet hordoz magában. Mi csak megadjuk a felütést a beszélgetéshez és az alaphangot, utána várjuk a véleményeteket, tapasztalataitokat, és meglátjuk, jutunk-e közös belátásokra, lesznek-e AHA élményeink. Tanulunk-e valami újat a szerelemfogalmunkról?

  A beszélgetésről hangfelvételt készítünk, amit aztán anonimizálva fogunk felhasználni:  írásban feldolgozva, a lényegi pontokat összefoglalva, itt a honlapon tesszük majd közzé.

  Ahogy legutóbb is, a beszélgetést folytatni tudjuk a hivatalos zárás után is, átmehetünk egy közeli pubba, ha nagyon belemelegednénk – reméljük, így lesz.

   

 • "Hát én immár kit válasszak?" 1. alkalom: Randizás – online és offline

  2016.09.06 - 18:30 | Lövölde tér, , Budapest

   

  Itt van az ősz, itt van újra…a Love Café!

  És az őszi beszélgetéssorozathoz a  Tavaszi szél vizet áraszt…szolgáltat mottót, vagyis beszélgessünk arról, hogy “Hát én immár kit válasszak (virágom, virágom)?”

  Más szóval társkeresés, ismerkedési utak, ideálképek és szépségideálok, megfelelő partner, illetve “Az Igazi”, és még más izgalmas témák.

   

  Az első alkalom a randizásról fog szólni. Vagyis, hogy TE HOGY CSINÁLOD VAGY CSINÁLTAD? Offline vagy online? Van-e, vagy volt-e stratégiád?  Mi jön be, és mi taszít el az ismerkedésnél?

  Bármilyen ismerkedési történetet szívesen veszünk: sikereset, sikertelent, vicceset és vagányt, kedvesen ügyetlent, meglepőt, vagy épp kellemetlent is.

  Az este meghívott vendége pedig Pirchala Berta lesz, aki a Miitt.hu közösségi ismerkedő oldal alapítója és tulajdonosa és aki kicsit mesél majd nekünk a koncepciójáról, illetve arról is, hogy vállalkozóként ő hogy látja az “ismerkedési piacot.”

   

  Pirchala Berta

  Miitt.hu

  2014 tavaszán indított új, közösségi szemléletű online-offline társkereső kitalálója, tulajdonosa és vezetője.

  Sosem használt pedagógus diplomával tizensok évnyi multi-alkalmazott lét után 40 felett egyszer csak erősebb lett bennem a vágy, hogy értéket teremtő alkotó munkát végezzek, mint a félelem az ismeretlentől, és mivel gyakorló egyedülálló voltam, adta magát a társkeresés, mint téma. Olyan szolgáltatás folyamatos fejlesztése a célom, ami megtartja a hagyományos társkereső szolgáltatások előnyeit, és hozzáteszi azt, ami azokból hiányzik, úgy hogy közben visszatalál a természetes ismerkedés lényegéhez. Egy aktív egyedülálló közösség vezetőjeként nap, mint nap látom, hogy óriási az igény olyan közösségre, ahol természetes körülmények között lehet ismerkedni. Bizonyos típusú vonzalom születhet virtuális térben, vagy akár a képzeletünkben is, de párkapcsolat az nem. Ahhoz valós személyiségek találkozása szükséges valós térben, ahol a képzelet mellett a tapasztalat is szerepet kap.

  Gyertek és regisztráljatok alant!

 • Kortárs Család 3: Gyermektelenség

  2016.04.29 - 19:00 | Közkincs Könyvtár, Astoria, Budapest

  060813time1Gyermektelenség!

  Vagyis  beszélgessünk arról, amiről igen-igen sokan, és nem csak a sajtóban vagy épp a parlamentben, hanem egymás közt is:

  Hogy miért nem “vállalunk gyereket”? Egyáltalán milyen elgondolásokat takarnak a szülőségről vagy a nemszülőségről a különböző elnevezések?

  Mi az oka annak, hogy akinek gyereke lesz, az később szül, mint mondjuk 25 éve. Hogy miért akar valaki és miért nem akar valaki gyereket, illetve ha akar, akkor miért nincs?

  Rengeteg kérdésünk van, de biztos nektek is. Ha gondoljátok, küldjetek nekünk sok-sok kérdést, illetve történetet a

  lovecafebudapest@gmail.com

  emailcímre. De ha elhozzátok április 29-én a kérdéseiteket és a történeteiteket, annak is örülünk.

  Velünk lesz Szalma Ivett, aki szociológus kutatóként foglalkozik a témával, és tágabb társadalmi összefüggésekre is rá tud majd rávilágítani. Alább röviden róla, illetve egy rövidebb cikkét olvashatjátok itt:

   

  profil

  Szalma Ivett a Budapesti Corvinus Egyetem Szociológia Doktori Iskolájában szerezte meg a PhD fokozatát; disszertációját az első tartós párkapcsolat kialakításáról és a szülővé válásról írta. Jelenlegi kutatási területei a gyermekvállalás meghatározó tényezői, a gyermektelenség jelensége, a homofóbia mérése, valamit a leszbikus és a meleg párok általi örökbefogadás.

  Korábban dolgozott a Magyar Tudományos Akadémia Szociológia Intézetében és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetben is, jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem Szociológiai Doktori Iskolájának a vendégoktatója és a Swiss Foundation for Research in Social Science Intézet (FORS) munkatársa.

  Emellett a Magyar Szociológiai Társasag Családszociológiai Szakosztályának is az elnöke.

  Gyermektelenséggel kapcsolatos kutatásait a  Családok és társadalmak: Változó családok és fenntartható társadalmak – szakpolitikai háttér és sokszínűség az életutak és a generációk mentén (Families and Societies – Changing Families and Sustainable Societies: Policy Contexts and Diversity over the Life Course and across Generations, URL1)” című nemzetközi kutatási együttműködésnek a keretében kezdte el vizsgálni.

   

 • Kortárs család – első beszélgetés: Az örökbefogadás

  2016.02.26 - 19:00 | Közkincs Könyvtár, Astoria, Budapest
   c35dabbb7577e00b0344504d13436dd2
  Mi az örökbefogadás titka, ha van?
   
  Hogyan lehet valaki örökbefogadó szülő?
   
  Mitől jelent más családmodellt az örökbefogadás?
   
  Miben más az örökbefogadási rendszer itthon, mint más országokban?
   
  Milyen esélyei vannak az örökbefogadásra egy egyedülálló felnőttnek vagy épp az LGBTQI közösség tagjainak?
   
   
   Egyebek közt ezekre a kérdésekre keressük a választ beszélgetéssorozatunk első részében, melynek témája a kortárs család. Gyertek, és kérdezzetek vagy meséljetek!
  Ti is küldhettek kéréseket is előre vendégeinknek a lovecafebudapest@gmail.com címre.

   

   
   
  Meghívott vendégeink:
   
   
   
  Mártonffy Zsuzsa – örökbefogadó szülő, az örökbe.hu blog szerkesztője, írója
   
  Semsey Gábor – szexuális nevelés szakértő, kutató, szülő
  Előzetesen az örökbefogadásról itt olvashattok.
   
   
   
   
   
   
 • Love Café ((Szex))Társas Est – második alkalom

  2016.02.20 - 19:00 | Közkincs Könyvtár, Astoria, Budapest

   

  FullSizeRender

  Mivel nem tudott mindenki beférni a január 22-i szextársas-estre, meghirdetünk egy második alkalmat azoknak, akik az elsőre nem tudtak eljönni. Gyertek, és regisztráljatok (gyorsan, mielőtt betelik a létszám).

  Mi várható?

  Több, a szexről beszélgetős vagy “szexesre” hangolt ismertebb társasjáték, enni-innivaló (pl. frissen sült pogácsa), házibulis hangulat. Gyertek játszani, ismerkedni, szexről beszélgetni, kíváncsiskodni, mi már alig várjuk.

  Hol?

  A Közkincs Könyvtárban, az Astoriánál (ha regisztrálsz, küldünk pontos címet).

  Hánykor?

  Este 7-kor.

   

  Love Café

  /Réka, Eszti, Elza és Gábor/

 • Love Café (Szex)Társas és Házibuli Est!

  2016.01.22 - 20:00 | KözTár, Astoria, Budapest

  1a3af57172d8487ae5f7fbff13086ab6

  Január 22-én pénteken kötetlen társasozás, fánkevés és házibuli.

  Micsodaaa???

  Hát társasozás, fánkevés, házibuli.

  Gyertek játszani, ismerkedni, szexről beszélgetni, kíváncsiskodni, mi már alig várjuk.

  Az egyik sarokban elkezdenénk az első LOVE CAFÉ szextársas munkálatait. A LOVE CAFÉ szextársas egy szexről beszélgetős közösségi játék lesz.

  Továbbá, egyebek között, kipróbálnánk ezt:

  20151127_185003

  Hol?

  A KözTárban, az Astoriánál (ha regisztrálsz, küldünk pontos címet).

  Hánykor:  este 8-kor.

  Love Café

 • Filmnézős este: Mit tanulhatunk a 12 évesektől a szerelemről?

  2015.11.27 - 19:00 | KözTár, Astoria, Budapest

  November 27-én lesz a következő Love Café est. A Holdfény Királyság című filmre és beszélgetésre invitálunk.

  A beszélgetés témái:

  • Egymásba szeretni. És mindent hátrahagyni.
  • Hogy állunk ma a szerelemhez mint értékhez?
  • Eléggé érzékenyek vagyunk-e a szerelem befogadására?
  • Egyáltalán szükséges valamiféle érettség a szerelembe eséshez?
  • Ha pedig benne vagyunk, mennyire improvizálunk a kapcsolatainkban?

  A beszélgetésen vendégünk Simon Kata, pszichológus, anya, akit nagyon foglalkoztat a kapcsolatok minősége, élménye, és az is, ahogy a családi minták befolyásolják a kapcsolódásokat, az érzések átélését. Külsős munkatársként egy kiadó könyveit lektorálja, szerkeszti, így rálátása van arra is, hogy külföldön milyen könyves kultúrája van a szexuális nevelésnek.

  Hitvallása: “Az út a cél.” (C. Orff)

  A beszélgetést vezeti Katona Réka (http://thelovecafe.org/staff/katona-reka/) és Szegedi Gábor (http://thelovecafe.org/staff/szegedi-gabor/).

  Gyere el, ha lazábban szeretnél kommunikálni a szexről, ha megosztanád a gondolataidat a szerelemről vagy épp meghallgatnál másokat, ha ismerkednél új emberekkel. A részvétel ingyenes.

  Gyere a Love Caféba, ess bele!